Ny på gymmet – Vad är viktigt att tänka på

Godmorgon lördag,

Tänkte i detta inlägg tipsa om saker som är bra att tänka på om man som person är ny på gymmet. Det är för många en ny värld och de finns saker som kan vara viktiga att ta med sig:
5 snabba tips

 1. Maskin eller fria vikter? 
  Här är de ganska individuellt, men en kombination kan vara bra att börja med. Både maskiner och fria vikter är bra, så länge man anpassar övningen utefter vad målet är samt hur de känns för kroppen.
  -Många maskiner är begränsade i sin inställningar och kan göra mer skada än nytta, och då kan fria vikter vara ett bra alternativ. Alla maskiner ska även ha en illustration som visar hur man ska utföra övningen.
  – Medans fria vikter ibland kräver mer teknik och då är det viktigt att ha en bra grundkunskap i teknik
 2. Hur ofta ska man träna?
  Det är också individuellt, beroende på vad du har för erfarenhet sedan innan. Är du nybörjare eller varit aktiv sedan innan kan påverka. Men testa dig fram, med 2-3 gånger i veckan! känns de bra, så testa att lägga till en dag, efter några veckor.
 3. Typ av pass?
  Siktar du på 2 gånger i veckan, kan de vara bra att fokusera på helkroppspass för att då köra igenom hela kroppen när du väl tränar. Adderar du fler pass/vecka kan du börja dela upp dem i exempelvis överkropp och underkropp
 4. Vikt på övningen?
  Även detta är individuellt, men utgå från att du, med rätt teknik ska orka mellan 8-12 repetitioner innan du behöver vila, och kör gånger 3 på de övningar du tänkt köra.
 5. Resultat?
  Resultat kan ta tid och tar olika lång tid för alla individer beroende på mål och prestation. Ofta behövs mer än bara träning! Även en bra kost är viktigt!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras